Oriënteren op de advocatuur

Ben jij benieuwd of Pels Rijcken bij jou past? Kom dan met ons kennismaken. Je kunt je op vele manieren oriënteren. Bijvoorbeeld door het lopen van een stage, op pad te gaan met een van onze jonge meesters en natuurlijk onze masterclass mr. Z.
 
We organiseren regelmatig advocatuurlijke activiteiten op ons mooie kantoor in Den Haag. Ook vind je ons regelmatig bij evenementen zoals congressen, banen­markten en carrière­beurzen. Want wij maken graag kennis met jou!

Masterclass mr. Z

Onze masterclass mr. Z (klinkt als: meesterzet) is een driedaagse business­course voor eind bachelor- en begin master­studenten. Je gaat aan de slag met een fictieve, maar realistische casus. Samen met je team moet jij de overwinning behalen voor je cliënt. Wat zijn de feiten, waar liggen de valkuilen? Inhoud, argumentatie, strategie en een bulletproof pleidooi. Daar gaat het om. Makkelijk is het niet, leerzaam zeker wel. Naast de inhoudelijke invulling is er uiteraard ook tijd voor ontspannende momenten waarbij je verschillende kantoorgenoten ontmoet. Benieuwd wat mr. Z inhoudt? Bekijk dan hier het filmpje van de laatste editie.
 
Wil je erachter komen of Pels Rijcken bij jou past en heb je interesse in de volgende editie? Laat dan je gegevens achter via onderstaande button. We houden je op de hoogte.

Interesse

Studentstage

Ben je op zoek naar een studentstage in de advocatuur? Ontdek of Pels Rijcken bij jou past tijdens een oriëntatiestage van twee maanden (40 uur per week) in Den Haag. In deze periode maak je deel uit van onze dagelijkse praktijk. De stage is gevarieerd en super leerzaam! Je gaat mee naar zittingen, schuift aan bij sectievergaderingen en je wordt betrokken bij onze unieke zaken. Zo ontdek je of dit werk en onze manier van werken bij jou past.

Spreekt bovenstaande jou aan solliciteer dan voor een stage. Er zijn stageplekken beschikbaar vanaf januari 2024. 

Heb je vragen, neem contact op met Floor Koch.
 
Solliciteer

Meet the Meesters

Wil je op een laagdrempelige wijze kennis maken met Pels Rijcken? Wij organiseren meerdere malen per jaar een bijeenkomst, waarbij we een kijkje in onze unieke praktijk geven door te starten met een kantoorpresentatie. Daarna ga je in gesprek met een advocaat van een sectie naar keuze. Deze jonge meester zal jouw vakinhoudelijke vragen beantwoorden en iets vertellen over zijn/haar praktijk. Zo kom je veel te weten over de praktijk, de sfeer en de mensen die werken bij Pels Rijcken! We hanteren voor deze bijeenkomst geen cv-selectie. Als je je aanmeldt, krijg je van ons een uitnodiging.
 
Meld je aan!

Op pad met Pels

Kennismaken met een kantoor is in deze tijd nog niet zo makkelijk. Om er voor te zorgen dat je toch op een laagdrempelige en informele manier kunt ontdekken of Pels Rijcken bij je past, hebben wij het nieuwe concept ‘op pad met Pels’ ontwikkeld. ‘Op pad met Pels’ geeft bachelor- en masterstudenten de mogelijkheid om informeel kennis te maken met Pels Rijcken. In de plaats waar jij woont of studeert spreek je af met één van onze jonge advocaten die ook in de buurt woont en maak je een wandeling of drink je ergens een kop koffie. Tijdens deze ontmoeting kun je al jouw vragen stellen en leer je in korte tijd het kantoor beter kennen. Na afloop van het gesprek neemt onze recruiter contact met je op om eventuele overige vragen te beantwoorden en mogelijke vervolgstappen te zetten.

Aanmelden
Overzicht vacatures