Kom kennismaken op één van onze evenementen

Ben jij benieuwd of Pels Rijcken bij jou past, kom dan met ons kennismaken. Dit kan op vele manieren. We organi­seren regel­matig juridische activi­teiten en nemen deel aan evene­menten zoals congressen, banen­markten en carrière­beurzen.
Je studeert rechtsgeleerdheid of notarieel recht en bent aan het einde van je bachelor­fase of je volgt een master. Een goed moment om kennis te maken met de praktijk. Ontdek wat je wilt en of het werk bij jou past tijdens twee maanden student​​​​​​​stage bij Pels Rijcken.
In de eerste twee weken is onze biblio­theek je uitvalsbasis. Je maakt, samen met andere student-stagiaires, kennis met onze secties en praktijk­groepen. Door afwisselende opdrachten krijg je een goede indruk van onze expertises. De rest van je stage werk je in een van onze secties: Arbeids- en ambtenarenrecht, Bestuursrecht, Bouw- en aanbestedingsrecht, Cassatie, Civiel (proces)recht, Ondernemingsrecht, Ruimte en milieu, Strafrecht, Innovation, Privacy & Technology en Vastgoed. 
Tijdens je stage​​​​​​​periode word je begeleid door stage­coördinatoren van de student­stage commissie. Zij maken je wegwijs in het kantoor en evalueren jouw werk en ontwikke­ling. Gedurende je stage ontvang je een stage­vergoeding. Deze bedraagt 800 euro. Verder kun je in aanmerking komen voor huis­vestings­ver­goeding en reis­kosten (als deze niet worden gedekt door je OV-jaarkaart).

solliciteer voor een studentstage
Voor geïnteresseerde rechten­studen­ten, die op laag­drempe­lige wijze kennis willen maken met Pels Rijcken, organiseren wij iedere maand een informele lunch­. Tijdens de lunch schuif je aan bij diverse kantoor­genoten die al je vragen over de advocatuur of het notariaat kunnen beant­woorden. Vooraf­gaand aan de lunch krijg je een pre­sen­ta­tie en een rond­leiding door ons kan­toor. Tussen 11.00-13.00 uur kom je veel te weten over de prak­tijk, de sfeer en de mensen die werken bij Pels Rijcken!

We hanteren voor deze bijeen­komst geen cv-selectie. Als je je aanmeldt, betekent het dat er nog open­staande plekken zijn voor die datum en dat wij je dus op des­betref​​​​​​​fende lunch verwachten. Wij zien uit naar jouw komst!

Heb je al trek? Meld je aan!
Mr. Z is onze driedaagse business­course voor eind bachelor- en begin master­studenten. De zaak die je krijgt is een fictieve, maar realistische weergave van onze praktijk. Samen met je team moet jij de overwinning behalen voor je cliënt. Wat zijn de feiten, waar liggen de valkuilen? Inhoud, argumentatie, strategie en een bullet­proof pleidooi. Daar gaat het om. Makkelijk is het niet, leerzaam zeker wel. Heb 't lef en daag jezelf uit. Benieuwd wat mr. Z inhoudt? Bekijk dan hier het filmpje van de laatste editie.
 
Wil je erachter komen of Pels Rijcken bij jou past en heb je interesse in de volgende editie? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.

Houd me op de hoogte
Je krijgt de unieke kans om te ervaren hoe het is om als (kandidaat-) notaris bij Pels Rijcken te werken. Samen met de andere deelnemers werk je aan een (notariële) casus, met als doel je cliënt zo goed mogelijk te adviseren. Wat zijn de feiten en waar liggen de risico's? Inhoudelijke kwaliteiten en een vooruitziende blik zijn eigenschappen die tijdens de businesscourse goed van pas komen. Benieuwd wat de notariële mr. Z inhoudt? Bekijk dan hier het filmpje van de laatste editie. Op dit moment is het niet mogelijk om je in te schrijven voor de masterclass.

Agenda